Zoemende zomerplagen

De zomer is nog in volle gang maar voor sommigen is de (school)vakantie alweer voorbij. Hopelijk kunnen we nog tot ver in het najaar genieten van het heerlijke zomerweer. Ik denk al mijmerend aan lange zomeravonden die ik genietend van een lekkere kop thee in de tuin zal doorbrengen. En in het weekend is er tijd genoeg voor een smakelijke barbecue-maaltijd. Helaas brengt de zomer ook nadelen met zich mee: insecten! Veel insecten zijn nuttige dieren maar soms zijn we ze toch liever kwijt dan rijk. Lees in deze nieuwsbrief handige tips waarmee je overlast van insecten kunt voorkomen. Geniet van een heerlijke, onbezorgde nazomer!

 

Zoemende zomerplagen en andere vervelende insecten

Muggen
Kun je s-nachts niet slapen door een vervelend zoemende mug? Word je steeds gestoken? Verjaag de muggen dan eens met lavendel. Een weldaad voor jezelf maar een kwelling voor muggen!

Plaats bijvoorbeeld een schoteltje met wat lavendel op jouw nachtkastje of doe wat lavendel in een organza-zakje (of in een dunne sok of een panty). Muggen blijven uit de buurt en de kalmerende geur van lavendel zorgt voor een goede nachtrust. Een kopje lavendelthee werkt ook bevorderend voor de nachtrust en als je dan toch lavendel in huis hebt: probeer het ook eens als smaakmaker in gerechten!

Mieren
Mieren schijnen een hekel aan goudsbloem en munt te hebben.

Wespen
Heb jij ook zo’n last van opdringerige wespen? Helaas is het wespenseizoen in volle gang. Van diverse mensen die mij op de markt bezochten kreeg ik een handige tip. Snij een citroen doormidden en steek kruidnagelen in het vruchtvlees. Het ruikt heerlijk maar wespen zijn het daar niet mee eens.

Heb je geen citroenen in huis? Leg dan een aantal kruidnagelen op een schoteltje met water. Wil je het wat decoratiever aanpakken? Gebruik dan een sinaasappel, laat deze heel en maak er een mooie kruidnagelenbol van.

Luizen
Zitten jouw mooie tuinplanten onder de luizen? Zet eens een flinke hoeveelheid brandnetelthee, laat het afkoelen en giet het in een plantenspuit. Besproei vervolgens de plant die door luizen wordt geplaagd met de zelfgemaakte brandnetelthee.

Bladluizen, en insecten in het algemeen, hebben een hekel aan kruiden die sterk geuren zoals lavendel, salie, knoflook, dille, bonenkruid en uien. Ook houden luizen niet van munt.

Plantenziekten
Naast insecten kunnen planten in de tuin door diverse plantenziekten aangetast worden. Kamillethee schijnt een goede én natuurvriendelijke manier te zijn om diverse plantenziektes te bestrijden.

Gelukkig zijn er ook heel veel insecten die allesbehalve een plaag vormen. Zonder bijen zou ik bijvoorbeeld mijn heerlijke honing niet kunnen verkopen!

---
---

Nieuwe producten

De afgelopen weken heb ik weer heel wat nieuwe producten aan mijn assortiment toegevoegd. Voortaan kun je ook bij mij terecht voor:

Komijnzaad zwart
Selderijzaad
Lindebloesem
Rooibos Aardbei-Room
Rooibos Kalahari
Tovenaarskruiden
Bio Innerlijke Rust
Mate
Pepermuntblad gesneden
Mierikswortel gemalen
Chipotle peper gemalen

Mis je nog iets? Laat het me gerust weten!

 

Woon je in postcodegebied 7007?

Wie in postcodegebied 7007 woont betaalt bij webwinkelbestellingen vanaf 5 euro geen bezorgkosten. Bestellingen worden dan op maandag en donderdag bij je bezorgd. Je kunt online of bij aflevering afrekenen. Probeer het eens uit! Plaats een bestelling en volg de duidelijke aanwijzingen bij het afrekenproces. Wilt je jouw bestelling telefonisch plaatsen? Ook dat kan! Je vindt mijn telefoonnummer op www.thee-en-kruid.nl.

 

Woon je niet in het postcodegebied 7007? Uiteraard kunnen mijn producten in heel Nederland bezorgd worden. Het maakt niet uit of je een grote of kleine bestelling plaatst. Mocht je vaak bestellen dan is het wellicht een goed idee om meerdere bestellingen te combineren. Bij bestellingen die meer dan € 40,00 euro bedragen neem ik de verzendkosten namelijk voor mijn rekening!

Markten

Bezoek mij op de volgende markten:

Dinsdag               Doetinchem – Marktplein naast Gemeentehuis – Van 8.30 tot 13.00 uur.
Vrijdag                 Bennekom – Marktplein – In de zomer van 8.00 tot 13.00 uur.

Hier kunnen ook, indien je dat tijdens jouw bestelling aangegeven hebt, bestellingen uit dewebwinkel opgehaald worden. Ben je niet in de gelegenheid mij op een markt te bezoeken? Bestel dan heel eenvoudig thee en/of kruiden in mijn webwinkel !

In de volgende nieuwsbrief komen nieuwe, interessante weetjes aan bod en houd ik je op de hoogte over nieuwe producten. Natuurlijk mag je deze nieuwsbrief naar vrienden en familie doorsturen. Graag zelfs. Blijf me volgen, ook op Facebook, en word een echte thee- en kruidenexpert!

---

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.