Vroeg op voor een leuke dag

Nu april met rasse schreden dichterbij komt, is het de hoogste tijd voor een nieuwe nieuwsbrief.

Met veel plezier en toewijding sta ik meerdere keren per week op de markt om jou van mijn prachtige producten te voorzien. Ben jij benieuwd wat er allemaal bij een dagje op de markt komt kijken? Je leest het in deze nieuwsbrief! Ook besteed ik aandacht aan de lekkere honingsoorten die ik verkoop én heb ik nieuwe producten aan mijn assortiment toegevoegd.

Veel leesplezier gewenst!

 

Gezond of niet gezond?

Wat is tegenwoordig nog gezond? Het lijkt wel of alle experts iets anders roepen. Naar mijn mening is het vooral belangrijk goed naar je lichaam te luisteren. Wat voor de een goed is, is dat voor de ander misschien niet.  Zo hebben steeds meer mensen last van voedingsintolerantie. Daarom heb ik ervoor gekozen om zo eerlijk mogelijke producten te verkopen. Zo vermijd ik zo veel mogelijk onnodige toevoegingen als  E-nummers, suiker en kunstmatige aroma’s. We hebben al deze toevoegingen immers helemaal niet nodig om lekker te kunnen eten en drinken!

Een dag op de markt

Misschien vind je het leuk om eens te lezen hoe een dagje markt er voor mij uitziet. De voorbereidingen beginnen al een dag eerder. Dan vul ik de auto met alle kruiden en thee voor de weckpotten in mijn kraam die bijgevuld moeten worden. Daarna ga ik op tijd naar bed want ik moet vroeg weer op! Als ik naar de markt in Putten ga, vertrek ik al om 5 uur. Doetinchem is voor mij een thuiswedstrijd, dan hoef ik pas om 6 uur weg.

Zodra ik ben gearriveerd begin ik met het uitklappen en opbouwen van de verkoopwagen. Wanneer ik halverwege ben, drink ik samen met mijn marktcollega’s een kopje koffie. Dat is altijd erg gezellig!

In totaal neemt het opbouwen zo’n anderhalf uur in beslag. Zo vul ik de weckpotten en de mandjes bij. Soms doe ik zelf nog even snel een boodschapje op de markt, het kan dus zijn dat u me op dat moment dan even mist. Daarna sta ik helemaal klaar voor ontvangst van de klanten. Ik kan me daar echt op verheugen omdat ik dat heel gezellig vind. Naast het verkopen zelf, vind ik het leuk om verhalen van mijn klanten te horen, grapjes te maken en op Valentijnsdag aan de mannen te vragen wat ze die dag voor hun echtgenotes gaan doen.

Omdat ik dit werk pas twee jaar doe, luister ik ook graag naar tips van klanten. Zo vind ik het erg interessant te horen hoe de diverse kruiden worden toegepast. Elke dag leer ik bij, waardoor ik zelf ook een steeds breder advies kan geven.

Tegen het einde van de markt vul ik alle weckpotten nog eens bij. Ik zie dan meteen welke potten voor de volgende markt bijgevuld moeten worden en dat schrijf ik op een lijstje. Opruimen gaat iets sneller dan opbouwen. Ik doe er ongeveer een uur over.

Eenmaal thuis wordt alles weer netjes opgeruimd en bereid ik de voorraad voor de volgende marktdag voor. Daarna werk ik de boekhouding bij want voor je het weet ben je bonnetjes kwijt en de belastingdienst heeft nooit genoeg bonnetjes. Met een beetje geluk ben ik voor het avondeten klaar. Gelukkig hoef ik meestal niet zelf te koken, een heerlijke luxe!

Ik doe dit allemaal met zo veel plezier dat ik helemaal niet het idee heb dat ik aan het werk ben. Het is zalig om na 36 jaar in de zorg gewerkt te hebben geen druk meer te voelen. Ik hoop dat ik het plezier in mijn werk ook uitstraal en dat jij geniet van de bezoekjes aan mijn kraam. Wat voor mij het belangrijkste van alles is, is dat jij tevreden met een heerlijk verantwoord product naar huis gaat!

Honing

Naast thee en kruiden verkoop ik onder andere ook heerlijke honing. Ik verkoop drie soorten: heidehoning; bloemenhoning en tijmhoning. De heidehoning en de bloemenhoning zijn afkomstig van een imker uit Doetinchem. Zodra de heide in de bloei staat, zet hij daar een aantal bijenkasten neer om de unieke smaak in de honing te kunnen vangen.

De tijmhoning komt niet uit Nederland. Ik heb voor dit product gekozen omdat het keelpijn verzacht. Ook is het een lekkere honing om in marinades te gebruiken.

Nieuwe producten

Ook de afgelopen maand heb ik weer een aantal nieuwe producten toegevoegd. Heb jij ze al geproefd? Dit zijn ze:

Maanzaad blauw

Theezakjes Curcuma

Rijstebrij (groene thee)

 

Roos 

De afgelopen tijd heeft Roos me op de dinsdagmarkt vergezeld. Helaas gaat ze stoppen omdat ze een mooie baan in het onderwijs heeft bemachtigd. Ik wist van tevoren dat ze me maar tijdelijk zou kunnen helpen maar dat neemt niet weg dat ik haar ga missen. Bedankt voor jouw fantastische inzet, Roos. Ik wens je veel succes met jouw nieuwe baan toe!
Webwinkel

Steeds meer mensen weten mijn webwinkel te vinden. Heb jij al eens een kijkje genomen? Handig voor als je even geen tijd of mogelijkheid hebt om me op de markt te bezoeken!

Markten

 

Bezoek mij op de volgende markten:

Dinsdag              Doetinchem – Marktplein naast gemeentehuis – Van 8:30 tot 13:00 uur.
Woensdag          Putten – Kerkplein – Van 08:00 tot 13:00 uur.
Zaterdag             Doetinchem – Aan de zijkant van het gemeentehuis – Van 9.00 tot 17.00 uur.

Volgende nieuwsbrief

In de volgende nieuwsbrief komen nieuwe, interessante weetjes aan bod en houd ik je op de hoogte over nieuwe producten. Natuurlijk mag je deze nieuwsbrief naar vrienden en familie doorsturen. Graag zelfs. Blijf me volgen, ook op Facebook, en word een echte thee- en kruidenexpert.

 

Tot snel!