Van bitter naar zoet

Met veel plezier stuur ik je deze mei-nieuwsbrief toe. Ik besteed in deze nieuwsbrief aandacht aan het zetten van groene thee. Wie de juiste temperatuur aanhoudt, heeft nooit meer last van een bittere bijsmaak. Ook komt het naderende barbecue-seizoen aan bod. Zorg dat je goed voorbereid bent zodat jij en jouw gasten zullen smullen.

Ik wens je veel leesplezier toe!

Meta Boon,
Thee & Kruid

Nooit meer bittere thee

Nog altijd merk ik dat sommige mensen geen groene thee drinken omdat ze de smaak van deze thee bitter vinden. Groene thee is echter heel mild en aangenaam van smaak. Wie toch een bittere smaak ervaart, zet de thee niet op de juiste manier. De blaadjes van groene thee zijn vrij delicaat en verbranden wanneer er kokendheet water op wordt gegoten. De verbrande blaadjes veroorzaken de bittere smaak. Zet groene thee dus nooit met kokendheet water maar kies voor een temperatuur van zo’n 80 ℃. Dit geldt ook voor witte thee. Er zijn speciale waterkokers te koop die het mogelijk maken verschillende temperaturen in te stellen. Heb of wil je niet zo’n waterkoker, dan kun je ook heel eenvoudig een scheutje koud water bij het kokendhete water doen voor je de groene of witte thee toevoegt.

Wie eenmaal op de juiste manier groene thee zet, zal deze bijzondere thee voortaan als favoriet beschouwen!
In de voorraadkast

Nu zonnige dagen al regelmatig de regenachtige lentedagen doorbreken, kan er voorzichtig aan barbecueën worden gedacht. Sommigen onder ons hebben zelfs al genoten van deze heerlijke, zomerse maaltijd! Met de juiste kruiden, geef je jouw barbecuemaaltijd een unieke smaak. Zorg ervoor dat je over voldoende barbecuekruiden https://www.thee-en-kruid.nl/shop/kruiden/barbeque-braad-grill beschikt. Serveer je graag gebakken aardappels of frietjes bij de barbecuemaaltijd? Kies dan ook voor bistro – aardappelkruiden https://www.thee-en-kruid.nl/shop/kruiden/bistro-aardappelkruiden/ of patatkruiden https://www.thee-en-kruid.nl/shop/kruiden/patat-kruiden/. Ben je op zoek naar een specifieke smaakbeleving? Vraag me gerust om advies. Ik help je graag!

 

Nieuwe producten

Zoals jullie inmiddels van mij gewend zijn, voeg ik regelmatig nieuwe producten aan mijn assortiment toe. De volgende producten zijn nu ook bij mij verkrijgbaar:

Morgenstond sencha https://www.thee-en-kruid.nl/shop/thee/morgenstond-sencha/
Groene meloen thee https://www.thee-en-kruid.nl/shop/thee/groene-meloen/
Chiazaad zwart https://www.thee-en-kruid.nl/shop/diverse/chiazaad-zwart/
Lemongrass https://www.thee-en-kruid.nl/shop/thee/lemongrass/

 

Markt Dinxperlo


Sinds kort sta ik ook op de markt in Dinxperlo. Elke vrijdag van 12:00 tot 20:00 uur ben ik op deze gezellige markt te vinden. Je bent van harte welkom!

Webwinkel

Ben jij al een trouwe bezoeker van mijn webwinkel? Kies en koop jouw favoriete producten gewoon thuis, achter de computer. En dat alles op een tijdstip dat jou het beste uitkomt. Ik pak alles keurig voor je in en stuur het zo snel mogelijk naar je op. Gemak dient de mens!

Markten

Bezoek mij op de volgende markten:

Dinsdag             Doetinchem – Marktplein naast gemeentehuis – Van 8:30 tot 13:00 uur.
Woensdag         Putten – Kerkplein – Van 08:00 tot 13:00 uur.
Vrijdag               Dinxperlo  – Centrum – Van 12:00 tot 20:00 uur
Zaterdag            Doetinchem – Aan de zijkant van het gemeentehuis – Van 9.00 tot 17.00 uur.

Volgende nieuwsbrief

In de volgende nieuwsbrief komen nieuwe, interessante weetjes aan bod en houd ik je op de hoogte over nieuwe producten en ander nieuws. Natuurlijk mag je deze nieuwsbrief naar vrienden en familie doorsturen. Graag zelfs. Blijf me volgen, ook op Facebook, en word een echte thee- en kruidenexpert.

 

Tot snel!