Stoven en stampen

De dagen worden korter, de verwarming staat weer aan. Hoewel veel mensen een hekel aan de herfst hebben, vind ik het ook een gezellige periode. Het leven verplaatst zich van buiten naar binnen waar het warm en gezellig is. Zomerse salades worden vervangen door stevige maaltijden. In deze nieuwsbrief besteed ik aandacht aan het maken van stoofpeertjes en het bereiden van heerlijke stamppotten. Maak van een sombere herfst een herfst om van te genieten!

Meta Boon,
Thee & Kruid

Stoofpeertjes

Het is weer tijd voor stoofpeertjes! Zelfgemaakt is deze lekkernij het lekkerst. Zo maak je het:

• Schil de peertjes en verwijder de klokhuizen

• Plaats de peertjes in een pan en vul de pan met een mengsel van water en rode wijn (of

rode bessensap) tot de peertjes net bedekt zijn.

• Voeg stoofpeertjeskruiden toe (ongeveer 1 eetlepel per kilo peertjes)

• Voeg suiker naar smaak toe

• Laat de peertjes koken tot ze zacht en rozerood van kleur zijn.

 

Stamppotten

Na de zomer definitief voorbij is, is ook de tijd voor stamppotten weer aangebroken. De stomend hete pannen vol heerlijkheid mogen weer op tafel! Varieer en experimenteer met verschillende ingrediënten om jouw gerechten uniek te maken. Breng deze smakelijke maaltijden op smaak met bijvoorbeeld hacheekruiden en hutspotkruiden. Deze zorgvuldig samengestelde kruidenmixen zorgen ervoor dat iedereen zal smullen van jouw zelfgemaakte maaltijd. Hou er maar rekening mee dat er meerdere keren opgeschept zal worden!

Ossenmarkt Putten

Op twaalf oktober stond ik op de Ossenmarkt in Putten, een traditionele najaarsmarkt die al een aantal eeuwen plaatsvindt. Er werd aandacht aan oude ambachten besteed en voor de kinderen waren er leuke attracties. Ook kon men een braderie en een vlooienmarkt bezoeken. Kortom: Putten was met vrolijkheid gevuld. Ook de weekmarkt werd goed bezocht. Het was erg leuk om, naast mijn gewaardeerde vaste klanten, veel nieuwe gezichten te mogen begroeten. Ik kijk terug op een gezellige en geslaagde dag.

Nieuwe producten

Sinds de vorige nieuwsbrief heb ik mijn assortiment weer uitgebreid. De volgende, zeer smakelijke, producten zijn nu ook bij mij verkrijgbaar:

Brood van de woestijn
Stoofpeertjeskruiden

Webwinkel

Bestellen in mijn webwinkel is eenvoudiger dan je misschien denkt. Kies en koop jouw favoriete producten gewoon thuis, op een tijdstip dat jou het beste uitkomt. Ik pak jouw aankopen netjes voor je in en stuur het zo snel mogelijk naar je op. Handig voor als het je even niet lukt me op de markt te bezoeken of gewoon omdat je het al druk genoeg hebt. Mijn webwinkel is voor iedereen in Nederland bereikbaar!

Markten

Bezoek mij op de volgende markten.:

Dinsdag               Doetinchem – Marktplein naast gemeentehuis – Van 8:30 tot 13:00 uur.
Woensdag          Putten (kerkplein): Van 8.00 – 13.00 uur
Vrijdag                 Dinxperlo  – Centrum – Van 12:00 tot 20:00 uur
Zaterdag             Doetinchem – Aan de zijkant van het gemeentehuis – Van 9.00 tot 17.00 uur.

Volgende nieuwsbrief

In de volgende nieuwsbrief komen nieuwe, interessante weetjes aan bod en houd ik je op de hoogte over nieuwe producten en ander nieuws dat ik met je wil delen. Natuurlijk mag je deze nieuwsbrief naar vrienden en familie doorsturen. Graag zelfs. Blijf me volgen, ook op Facebook, en word een echte thee- en kruidenexpert.

 

Tot snel!