Nieuwsbrief maart 2015

Nieuwsbrief maart 2015

 

Nu het lentezonnetje alweer regelmatig tussen de wolken door gluurt, is het de hoogste tijd voor een nieuwe nieuwsbrief. Het gaat goed met Thee en Kruid! Op de markten kan ik rekenen op tevreden klanten en ook de webwinkel wordt enthousiast bezocht. In deze nieuwsbrief lees je onder andere dat mijn thee alleen met natuurlijke aroma’s op smaak wordt gebracht en dat groene thee nooit meer bitter hoeft te smaken.

E-nummers? Niet in mijn thee!

Om zoveel mogelijk heerlijke theesmaken te creëren, wordt gebruik gemaakt van diverse aroma’s. In mijn theeën worden GEEN kunstmatige aroma’s gebruikt. De lekkere theesmaken zijn beslist niet met behulp van E-nummers tot stand gekomen. De gebruikte aroma’s worden grotendeels uit de planten zelf verkregen. Wanneer de natuurlijke plantenaroma’s niet sterk genoeg zijn, worden natuur-identieke aroma’s gebruikt. Geniet dus onbekommerd van jouw favoriete theesmaken!


Bittere thee?

Smaakt jouw groene thee soms wat bitter? Met de volgende tips is dat voorgoed verleden tijd! De bitterheid van groene thee ontstaat door het toevoegen van kokend heet water. Wie water met een temperatuur van 60 tot 80°C toevoegt en de thee niet langer dan 2 minuten laat trekken, zal merken dat de bitterheid verdwenen is. Pas deze methode ook toe bij witte thee.
Nieuwe producten

 

Regelmatig breid ik mijn assortiment uit met nieuwe thee- en kruidensmaken. Binnenkort heb ik een aantal nieuwe kruiden, waarover later meer. Probeer in de tussentijd alvast wat nieuwe theesmaken uit:

Groene cranberry thee – Vanwege zijn opvallend zoete smaak is deze groene thee enorm populair bij kinderen en tieners.
China Green Yunnan Tuocha Mini – Deze geperste groene thee is ideaal voor onderweg.
Milia Vanilla – Een heerlijke rooibosthee met een volle vanillesmaak.
China Gunpowder –   Een stevig theeblad met een licht ruige smaak.
Goudsbloemen (gesneden) – Een bijzonder veelzijdige plant. Lees er hieronder meer over.


In the spotlights – De goudsbloem

De goudsbloem (Calendula officinalis) is een veelzijdige plant. De bloemen en de jonge bladeren van de goudsbloem zijn eetbaar. Er kan een heerlijke thee van gezet worden maar ook in soepen is het een echte smaakmaker. Zalf gemaakt van de goudsbloem verlicht tal van huidproblemen en is desinfecterend. Goudsbloem helpt ook tegen darmproblemen, spataderen en tal van andere lichamelijke klachten. Wie slim is, haalt goudsbloem in huis!
Markten

Met veel plezier sta ik op de volgende markten:

Dinsdag               Doetinchem (Marktplein naast Gemeentehuis) 8.30- 13.00
Woensdag          Dieren (Ericaplein) 8.30 – 12.30 uur
Vrijdag                Zevenaar (Raadhuisplein) 12.30- 20.00
Zaterdag             Winterswijk Zomer: 8.00 – 17.00 uur & Winter: 8.00 – 16.00 uur

Hier kunnen ook, indien je dat tijdens jouw bestelling aangegeven hebt, bestellingen uit de webwinkel opgehaald worden.
In de volgende nieuwsbrief komen nieuwe, interessante weetjes aan bod en natuurlijk houd ik je op de hoogte over nieuwe producten. Natuurlijk mag je deze nieuwsbrief naar vrienden en familie doorsturen. Graag zelfs. Blijf me volgen en word een echte thee- en kruidenexpert!

 

Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Meld je dan via de website af.

www.theeenkruid.nl

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.