Nieuwsbrief , januari 2015

Vol trots presenteer ik u de allereerste nieuwsbrief van Thee en Kruid.

Na een half jaar voorbereiden was op 1 december 2014 de oprichting van Thee en Kruid een feit en mocht ik eindelijk van start gaan. De aftrap vond plaats op de kerstmarkt in Museumpark Orientalis en dankzij u was het een spetterend begin. Ik heb ervan genoten!

Natuurlijk maakte ik aanvankelijk nog wat beginnersfoutjes en heeft u soms geduld met mij moeten hebben. Het viel namelijk niet mee om snel de juiste thee te vinden en deze daarna in de kleine zakjes te stoppen. Ook moest ik even wennen aan het bedienen van de kassa waar ze tegenwoordig een compleet computersysteem in stoppen. Al doende werd ik er steeds handiger in. Bedankt voor uw geduld!

Ik hoop dat de thee u smaakte, dat u genoten heeft van de kerstmarkt en dat eenmaal thuis een warm kopje thee de kou heeft verdreven. Ik heb vaak de kreet “Ik heb nog zoveel thee in huis” gehoord. Mijn advies is natuurlijk om te gaan genieten van deze thee. Kies een leuk thee-ei uit of maak gebruik van handige filterzakjes voor eenmalig gebruik. Thee zetten is nog nooit zo eenvoudig en lekker geweest. Is de thee op? Haast u dan naar mijn webwinkel en kies een nieuwe favoriet!

Naast losse thee verkoop ik ook kruiden en specerijen waarmee u uw maaltijd heerlijk op smaak kunt brengen. Op de Orientalis verkocht ik minder kruiden dan thee. Ik begrijp dat wel want niet iedereen weet precies welke kruiden er thuis nog op voorraad zijn. Het is een feest om een met zorg klaargemaakte maaltijd met mijn heerlijke kruiden op smaak te brengen: maak de balans eens op en bestel een nieuwe voorraad kruiden in mijn webwinkel .

Wilt u eens wat bijzonders voorzetten en uw keuken vullen met een zalige kruidengeur? Bereid dan eens een maaltijd volgens het volgende recept. Om het u makkelijk te maken heb ik de kruiden al voor u gemengd. U kunt de kruidenmix “Flousson” in mijn webwinkel aanschaffen. Ik wens u veel plezier met het bereiden van deze heerlijke maaltijd. Eet smakelijk!

FLOUSSON: (vegetarische ovenschotel)

Voor de vleeseter is een pakje katenspek (klein gesneden) heerlijk door dit gerecht.

Benodigdheden:

Hapjespan

Ovenschaal

4 blaadjes bladerdeeg (bij een grote ovenschaal meer bladerdeeg gebruiken)

450 gram krieltjes (voorgekookt)

1 grote prei

250 gram champignons

1 ui

5 teentjes knoflook

4 eetlepels olie (olijf)

1 pakje katenspek indien gewenst.

2 theelepels Tijm

2 theelepels Oregano

2 theelepels Marjolein

2 theelepels Bonenkruid

2 theelepels Bieslook

2 theelepels Rozemarijn

2 theelepels Kervel

Bereiding:

Snijd de ui, prei en champignons.

Pers de knoflookteentjes.

Olie warm laten worden, de knoflook en ui bakken. Dan de prei en champignons toevoegen, het geheel goed doorbakken en blijven omscheppen.

Kruiden en krieltjes toevoegen, om blijven scheppen.

Voor de liefhebber de gesneden katenspek toevoegen.

Het geheel goed warm laten worden en overscheppen in een ovenschaal.

Bedekken met bladerdeeg.

In een op 200 graden voorverwarmde oven zetten.

Als de bladerdeeg bruin is uit de oven halen.

Serveer met appelmoes en/of salade en komkommer.

Prijsvraag

 Er kon op de kerstmarkt geraden worden hoeveel gram thee er in de pot zat en er is massaal geraden.

Er zat in de pot 552 gram rooibos sinaasappel chai. Fons zat met zijn gok van 553 gram het dichtst in de buurt. Inmiddels is de pot met thee naar hem toe verzonden. Geniet ervan Fons!

Tot slot wil ik graag iedereen een gelukkig en gezond 2015 wensen!

Vriendelijke groeten,

Meta Boon

 

 

 

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.