Het barbecueseizoen is weer begonnen!

Tijdens de warme dagen van de afgelopen tijd was de lucht regelmatig met de geur van barbecues gevuld. Heb jij ook al van een gezellige barbecuemaaltijd genoten? Het leuke aan barbecueën vind ik zelf dat je het niet altijd hoeft te plannen. De ene keer kies je voor een uitgebreid voorbereide maaltijd, de andere keer is het juist een spontane gebeurtenis. Er ligt altijd wel wat in de (koel)kast of diepvries wat geschikt is om op de barbecue te bereiden. Zorg er wel voor dat je altijd een aantal basisbenodigdheden in huis hebt. Zo zijn de juiste kruiden onmisbaar. In deze nieuwsbrief verklap ik je mijn favorieten!

Barbecue-boodschappenlijstje

Het onderstaande boodschappenlijstje bevat mijn eigen barbecuefavorieten. Alle producten zijn in mijn webwinkel of bij mij op de markt te koop. Kies jouw eigen favorieten en zorg ervoor dat je ze in huis hebt zodat niets een spontane barbecuemaaltijd nog in de weg staat!

Mijn barbecuefavorieten: boodschappenlijstje

Barbecue / braad & grill
Barbecue rub
Rozemarijn
Viskruiden grof
Kruidenboter

Slamix kruiden
Bistro/aardappelkruiden (ook lekker bij het poffen van aardappels)
Zeezout grof
Vuurkruiden
Kipkruiden
Honing (voor het maken van marinades)
Tijm
Kruizemunt (heerlijk door de salade)
Peperkorrel wit (wat minder pittig)
Satehkruiden
Besengeh indones kipkruiden
Mexicaanse kipkruiden met zout
Chipotle peper gemalen (pittig en een beetje rokerig)
Dipper Mediterraanse
Dipper Toscaanse
Hamburgerkruiden met zout
Lemon pepper
Pepersteak
Zalmkruiden met zout

Vuurkruiden

Op bovenstaand boodschappenlijstje staat ook “vuurkruiden” vermeld. Wat mij betreft is dit kruidenmengsel een echte aanrader. Vuurkruiden strooi je niet over vlees, aardappels of vis maar… je raadt het al… rechtstreeks in het vuur. De heerlijke geur van deze kruiden trekt vervolgens in het voedsel dat op het barbecuerooster ligt. De geur alleen al doet je het water in de mond lopen!

Smoothie met Green Lemon Sencha

Bij een zomerse maaltijd hoort ook een zomers drankje. Met deze smoothie met green lemon sencha-thee tover je een echte verrassing op tafel!

Benodigdheden: Blender en T-Sac
– 200 gram bevroren frambozen
– 100 gram bevroren blauwe bessen
– 5 bevroren grote aardbeien
– 1 banaan
– 300 milliliter Green Lemon Sencha
– 150 ml soja melk
– 2 eetlepels honing

1. Bereid de Green Lemon Sencha met 2,5 gram thee op 300 ml water van 80 graden (mineraalarm) water en laat dit 2 minuten trekken.
2. Doe alle overige ingrediënten in de blender en voeg hier de thee aan toe zodra deze getrokken is.

Nieuwe producten

Ik blijf onverminderd zoeken naar nieuwe, leuke artikelen om mijn klanten mee te verrassen. Dit keer heb ik een heerlijke barbecue rub aan mijn assortiment toegevoegd. Bestel het in mijn webwinkel of kom gezellig langs op de markt!

Zomerseizoen

In september verschijnt de volgende nieuwsbrief. Dit betekent echter niet dat ik tijdens de zomermaanden niet bereikbaar ben. Ik sta gewoon op de markt en ook mijn webwinkel blijft open. Ook in de zomermaanden kun je dus volop van mijn smakelijke producten blijven genieten!

Markten

Bezoek mij op de volgende markten:

Dinsdag                Doetinchem – Marktplein naast gemeentehuis – Van 8:30 tot 13:00 uur.
Woensdag           Putten – Kerkplein – Van 08:00 tot 13:00 uur.
Zaterdag              Doetinchem – Aan de zijkant van het gemeentehuis – Van 9.00 tot 17.00 uur.

Volgende nieuwsbrief

In de volgende nieuwsbrief komen nieuwe, interessante weetjes aan bod en houd ik je op de hoogte over nieuwe producten. Natuurlijk mag je deze nieuwsbrief naar vrienden en familie doorsturen. Graag zelfs. Blijf me volgen, ook op Facebook, en word een echte thee- en kruidenexpert.

 

Tot snel!