Een smakelijke zomer

Hoewel de afgelopen tijd veel regen is gevallen, is de zomer toch echt officieel aangebroken. De temperatuur loopt op en de vakantieperiode breekt aan. Deze nieuwsbrief staat dan ook in het teken van een ontspannen zomer vol gezelligheid. Zo staat er een handige barbecue-boodschappenlijst in deze nieuwsbrief. Ook aan een koel drankje is gedacht. Verdrijf de warmte én de dorst met een verrukkelijke ijsthee.

Ik wens je een heerlijke zomer toe!

Meta Boon,
Thee & Kruid

 

IJsthee

Speciaal voor de zomermaanden heb ik heerlijke Ice Tea Frambozen in mijn assortiment opgenomen. Deze thee bevat stukjes appel, stukjes rode bieten, stukjes wortel, vlierbessen, stukjes ananas , stukjes papaja , aroma, en stukjes framboos. De thee smaakt fris en een tikje zoet, zonder mierzoet te worden. Het is een heerlijk verfrissende thee.

Wil je ijsthee maken? Zet een pot thee (12 gram thee per liter) en laat dit goed afkoelen. Je kunt de afgekoelde pot thee in de koelkast zetten maar je kunt de thee ook overgieten in een lege (frisdrank)fles. Laat de thee goed afkoelen. IJskoud smaakt deze thee het lekkerst.

Drink je liever gewone (warme) thee? Lemongrass en Sunshine zijn echte zomerse theesmaken.

Barbecue

Een barbecuemaaltijd kun je van tevoren uitgebreid plannen maar steeds vaker wordt er ook spontaan besloten de barbecue aan te steken. Het Nederlandse weer kan immers grillig zijn en daarom is het handig altijd goed voorbereid te zijn. Het leuke aan een spontane barbecue is dat je met de inhoud van de koelkast en de diepvries vaak een heel eind komt. Wanneer je er ook nog eens voor zorgt dat je de juiste kruiden in huis hebt, staat niets een spontaan barbecuefeest nog in de weg!

Weet jij niet precies welke kruiden geschikt zijn voor de barbecuemaaltijd? Onderstaand lijstje helpt je wellicht op weg! Natuurlijk kun je deze kruiden bij mij op de markt kopen. Ook zijn ze in de webwinkel te vinden. Maak gebruik van de handige zoekfunctie rechts bovenin (het vergrootglas).

Vuurkruiden

Op bovenstaand boodschappenlijstje staat ook “vuurkruiden” vermeld. Deze heerlijke kruiden verdienen wat extra aandacht. Vuurkruiden strooi je niet over vlees, aardappels of vis maar… je raadt het al… rechtstreeks in het vuur. De heerlijke geur van deze kruiden trekt vervolgens in het voedsel dat op het barbecuerooster ligt. De geur alleen al doet je het water in de mond lopen!

Weg met wespen

Wespen, ik ken niemand die van dit stekende ongedierte houdt. Toch horen ze onmiskenbaar bij de zomer. Om ervoor te zorgen dat de wespen jouw zomerplezier niet in de weg staan, heb ik een handige tip voor je:

Snij een citroen in schijfjes en druk vervolgens kruidnagels in de citroenschijfjes. Leg het geheel op een schoteltje en zet deze bij je in de buurt.

Wil jij ook meteen het muggenprobleem aanpakken? Probeer het dan eens met lavendel. Muggen hebben een hekel aan deze heerlijke geur. Wie een schaaltje lavendel naast zijn of haar bed zet, zal hoogstwaarschijnlijk van de vervelende zoemers verlost zijn. De heerlijke geur helpt je bovendien ontspannen.

Nieuwe producten

Natuurlijk heb ik ook de afgelopen weken weer nieuwe producten aan mijn assortiment toegevoegd.

De volgende producten zijn nu ook bij mij verkrijgbaar:

Daslook

Ice Tea Frambozen

Sunshine

Chillies heel

Lemon salt

Za’atar

Tijm gemalen

Piment korrels

Lemongrass

Webwinkel

Heb jij al eens iets via mijn webwinkel besteld? Het is reuze eenvoudig. Kies en koop jouw favoriete producten gewoon thuis, achter de computer. En dat alles op een tijdstip dat jou het beste uitkomt. Ik pak jouw aankopen keurig voor je in en stuur het zo snel mogelijk naar je op.

Markten

Bezoek mij op de volgende markten:

Dinsdag              Doetinchem – Marktplein naast gemeentehuis – Van 8:30 tot 13:00 uur
Woensdag          Putten –  Kerkplein – Van 8:00 tot 12:30 uur
Vrijdag                   Dinxperlo  – Centrum – Van 12:00 tot 20:00 uur
Zaterdag            Doetinchem – Aan de zijkant van het gemeentehuis – Van 9.00 tot 17.00 uur.

Volgende nieuwsbrief

In de volgende nieuwsbrief komen nieuwe, interessante weetjes aan bod en houd ik je op de hoogte over nieuwe producten en ander nieuws. Natuurlijk mag je deze nieuwsbrief naar vrienden en familie doorsturen. Graag zelfs. Blijf me volgen, ook op Facebook, en word een echte thee- en kruidenexpert.

 

Tot snel!