Doe wat goed voor je is

De scholen zijn begonnen, de meesten van ons zijn weer terug van vakantie en de zomerstop van veel (sport)clubs is voorbij. Soms is het moeilijk om na een vakantieperiode om te schakelen op het vaste dagelijkse ritme. In deze nieuwsbrief geef ik je een aantal handige tips. Daarnaast besteed ik aandacht aan iets heel anders: inmaken. Heb jij een moestuin? September is een heel geschikte maand voor het inmaken van groente! Ook lees je in deze nieuwsbrief alles over mijn nieuwe product Jasmijnparels.

Ik wens je veel leesplezier toe!

Meta Boon,
Thee & Kruid

Vind een goed ritme

Heb jij moeite om het dagelijkse ritme na een vakantieperiode weer op te pakken. Zorg dan voor regelmaat. Ga op een vaste tijd naar bed en sta op een vaste tijd op. Probeer daarnaast voldoende te bewegen door bijvoorbeeld naar de sportschool te gaan, te wandelen of te fietsen. Zorg voor voldoende ontspanning en eis niet te veel van jezelf.

Veel mensen kijken in bed televisie of lezen nog snel wat e-mailberichten op hun smartphone. Het felle licht van deze apparaten kan ervoor zorgen dat je niet slaperig genoeg bent op het moment dat je wilt gaan slapen. Probeer deze apparaten dan ook voor het slapengaan uit te laten. Maak een ommetje, lees een boek of doe gewoon even helemaal niks. Een lekkere kop kruidenthee kan ook helpen te ontspannen. Kies bijvoorbeeld voor Goede Nacht Kruiden of Nachtkruiden.

Het belangrijkste van alles: luister naar jouw lichaam. Adviezen zijn fijn maar zelf weet je het beste wat goed voor je is en wat niet! Wees eerlijk tegen jezelf en maak verantwoorde keuzes.

Zelf groenten inmaken

Staat jouw moestuin boordevol lekkers waar je zo lang mogelijk van wilt genieten? Zelf groenten inmaken is niet zo moeilijk als je denkt! Op internet zijn tal van handige websites te vinden waar het inmaken op begrijpelijke wijze wordt uitgelegd. Ook zijn er complete handboeken te koop en vaak zijn familieleden, vrienden of buren maar al te graag bereid hun inmaaktechnieken met jou te delen. Mijn smakelijke inmaakkruiden worden veel bij het inmaken van groenten gebruikt. Vraag ernaar op de markt of bestel ze in mijn webwinkel!

In het zonnetje: Jasmijnparels

Naast “gewone” theeën verkoop ik ook bijzondere theesoorten zoals Jasmijnparels. Het is een heerlijke traktatie voor jezelf maar het is ook een heel geschikt en origineel cadeautje.

Jasmijnparels worden zo genoemd omdat de vorm waarin deze thee gepresenteerd wordt aan parels doet denken. Ze worden met de hand gemaakt. Je maakt thee van deze parels door er een aantal, ongeveer 6 tot 8, in een theeglas te doen en hier warm water op te gieten. Door het water zetten de parels uit, wat een leuk schouwspel biedt. De parels bestaan uit groene thee die met jasmijnbloemen op smaak is gebracht. De jasmijnbloemen zelf zitten niet in de uiteindelijke thee omdat zij de thee een bittere smaak kunnen geven. Het eindresultaat is gewoonweg verrukkelijk! Met dit product haal je iets heel bijzonders in huis.

Nieuwe producten

Sinds de vorige nieuwsbrief heb ik weer nieuwe producten aan mijn assortiment toegevoegd.

De volgende producten zijn nu ook bij mij verkrijgbaar:

Vadouvan

Lemon pepper

Jasmijnparels

Vochtafdrijvende kruiden

Honeybush

Havervlokken

Havermout

Dipper Meditaraanse

Dipper Toscaanse

Webwinkel

Bestellen in mijn webwinkel is reuze eenvoudig. Kies en koop jouw favoriete producten gewoon thuis, achter de computer. En dat alles op een tijdstip dat jou het beste uitkomt. Ik pak jouw aankopen keurig voor je in en stuur het zo snel mogelijk naar je op. Handig voor als je even de deur niet uit kunt/wilt of niet in de buurt van een van de markten waar je mij kunt vinden woont. Mijn webwinkel is voor iedereen in Nederland bereikbaar!

Markten

Bezoek mij op de volgende markten.:

Dinsdag               Doetinchem – Marktplein naast gemeentehuis – Van 8:30 tot 13:00 uur.
Woensdag          Putten (kerkplein): Van 8.00 – 13.00 uur
Vrijdag                Dinxperlo  – Centrum – Van 12:00 tot 20:00 uur
Zaterdag             Doetinchem – Aan de zijkant van het gemeentehuis – Van 9.00 tot 17.00 uur.

Volgende nieuwsbrief

In de volgende nieuwsbrief komen nieuwe, interessante weetjes aan bod en houd ik je op de hoogte over nieuwe producten en ander nieuws dat ik met je wil delen. Natuurlijk mag je deze nieuwsbrief naar vrienden en familie doorsturen. Graag zelfs. Blijf me volgen, ook op Facebook, en word een echte thee- en kruidenexpert.

 

Tot snel!